Za ovaj recept preporučam da koristite neku vrstu bundeve/tikve kao što je hokaido ili kobucha. Vrlo je bitno da bundeva ne sadrži puno vode i da je mesnata. Kada se speče ili skuha, trebala bi imati okus sličan kestenu (još jedan razlog zašto ju obožavamm u slasticama!)
Za 35-40 kuglica trebati će vam:
200 g bundeve,
očišćene i narezane na kockice
250 ml mlijeka
1 žlica cvjetnog meda
1/3 žličice cejlonskog cimeta
1/3 žličice vanilije u
prahu ili sjemenke od ½ mahune vanilije
250 g Speculoos keksa
50 g bijele čokolade
2 žlice tamnog ruma
200 g tamne čokolade
od najmanje 60 % kakaa
100 g gorkog kakaa u
prahu
Bundevu zakuhajte sa mlijekom, medom, vanilijom i cimetom.
Kuhajte na srednje jakoj vatri neprestano miješajući dok bundeva ne omekša, cca 15 minuta.
Maknite s vatre, pa dodajte speculoos kekse, bijelu čokoladu i rum. Izmiksajte
sve štapnim mikserom i premjestite u hladnjak da se dobro ohladi.
Od ohlađene smjese oblikujte kuglice, slažite ih na tanjur
te ih odložite u hladnjak.
Čokoladu otopite na pari, pa ju ohladite, ali da bude još
uvijek u tekućem stanju. Kuglice umočite u otopljenu čokoladu i odmah u kakao u
prahu tako da budu skroz obložene kakaom.
Čuvajte ih u hladnjaku, a možete ih i zalediti. :)
2 komentara:
Fantastično izgleda!
I like it
nha xinh
biet thu dep
Objavi komentar