23. svibnja 2009.

Špageti s jagodama i mascarponeom

Vrlo jednostavno jelo, pomalo čudna kombinacija sastojaka, ali obečavajuća. Jagode, svježe mljeveni crni papar i kremasti sir, to je sve što vam treba. Špagete vjerojatno već imate. :)
Ovo jelo sam napravila prije otprilike 5 godina točno prema receptu. Među zadnjim stranicama časopisa Elle gdje je jedan cijeli članak bio posvećen jagodama i receptima s jagodama, ovaj mi je u potpunosti zapeo za oko, i morala sam ga napraviti. Tada me nije toliko oduševio kao neki dan. Ne znam zašto, možda jer sam sada više spremna za neke nove okuse, a možda i zato jer sam umjesto mascarponea stavila Dukatela kremasti namaz. Za one koji vole slatko slane neobične kombinacije, ili pak neutralna jela, jer rekla bi da je ovo u potpunosti neutralno jelo, neka isprobaju. Autor članka kaže kako ovom jelu može konkurirati samo rižot od jagoda i parmezana, tradicionalno jelo iz Genove, nisam išla dalje istraživati, vjerovat ću mu na riječ.

Za ovo jelo trebati će vam:
400 g špageta
250 g Mascarpone-a, ili neki kremasti sirni namaz kao Philadelphia, Dukatela
250 g jagoda, još bolje ako su šumske
4 žlice maslinovog ulja
svježe naribani parmezan
vlasac
svježe mljeveni crni papar!

Postupak pripreme:
Špagete skuhajte u kipućoj slanoj vodi.
Dok se kuhaju špageti, jagode izgnječite sa vilicom i pomješajte sa krem sirom, obilato popaprite! i dodajte malo sjeckanog vlasca (možete staviti i suhi vlasac, u tom slučaju ga malo namočite prije upotrebe).
Kuhane špagete procijedite, pomješajte sa umakom od sira i jagoda, svaku porciju prelijte sa žlicom maslinovog ulja i pospite sa parmezanom!
Dobar tek! :)

Broj komentara: 10:

Sweet Corner kaže...

uuu, zvuci savrseno! da mi je samo docarati okus!

Maja Babić kaže...

Zvuci skroz neobicno, ne mogu da pretpostavim kakvog je ukusa, ali verujem da je lepo!

Vali kaže...

Jako lijepo izgleda. Baš neobično.

Sweet Corner kaže...

imas nagrade kod mene:)

Nada kaže...

Neobična kombinacija..sve sastojke volim,kad se pomiješaju, treba probati...

studena kaže...

Isprobala sam nešto slično i mogu samo potvrditi da je okus odličan. Jagode itekako odlično idu i u slana jela, a salate su najbolji dokaz.

JA U KUHINJI... kaže...

nikada nisam jela jagode u slanoj varijanti ali ovo vredi probati...
slike su prelepe...

Nevena Buljan kaže...

Hvala vam! Toplo preporučam da probate!:D

kysmet kaže...
Autor je uklonio komentar.
kysmet kaže...

Vec duugo trazim recept iz istog Elle-a, kolac sa jagodama i pistacijem i kremom od jaja...koji sam izgubila.imas ga mozda?thanx!