Sastojci za 2 osobe:
200 g kuhane quinoe
2 jaja
1 manji cvijet brokule ili 1/2 većeg
3 žlice kiselog vrhnja
sol i svježe mljeveni papar
4 komada cherry rajčica
0,1 g šafrana (koristim od Nadaline)
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Quinou kuhajte 10-15 minuta, može ostati malo sirova ili al dente.
Brokulu nemojte kuhati (jer će se ionako peći u pećnici), samo je narežite na manje komade. Kuhanu quinou pomiješajte sa jajima, maslinovim uljem i vrhnjem, pa dodajte sol i šafran u prahu, te na kraju sirovu brokulu na komadiće. Pomiješajte sve zajedno. Keramičke posudice promjera 10 cm (ili jednu veću!)premažite maslinovim uljem pa rasporedite smjesu u obje posude. Rajčice narežite na manje kriške pa ih posložite u krug na vrh svake tortice, kao na slici. Pecite oko 30 minuta na 190 C dok tortice ne porumene. Poslužite odmah uz salatu od rige (začinila sam acetom balsamicom i maslinovim uljem).
4 komentara:
Odlično izgleda. I sviđa mi se kao ideja za ručak za ponijeti.
Obožavam Quinoa i koristim je maksimalno u kuhinji.
Divno!!
ovo mi je odličan predlog za ručak za poneti na posao. jako kuburim sa tim:)
Objavi komentar