20. svibnja 2013.

Tortice od quinoe sa brokulom i šafranom

Ovaj vikend sam baš bila inspirirana, i produktivna. Sve što sam naumila, to sam i napravila. Osim toskanskih pita i carpaccia od sardina koje ste mogli već vidjeti na fb stranici (budu i na blogu), pripremila sam za ručak slane tortice od quinoe sa brokulom i šafranom i sama se iznenadila kako su fino ispale. Uz njih sam poslužila salatu od rige i preporučam vam ih kao laganu večeru ili ručak za ponijeti  na posao jer se mogu i dan/večer ranije pripremiti. :)

Sastojci za 2 osobe:
200 g kuhane quinoe
2 jaja
1 manji cvijet brokule ili 1/2 većeg
3 žlice kiselog vrhnja
sol i svježe mljeveni papar
4 komada cherry rajčica
0,1 g šafrana (koristim od Nadaline)
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Quinou kuhajte 10-15 minuta, može ostati malo sirova ili al dente.
Brokulu nemojte kuhati (jer će se ionako peći u pećnici), samo je narežite na manje komade. Kuhanu quinou pomiješajte sa jajima, maslinovim uljem i vrhnjem, pa dodajte sol i šafran u prahu, te na kraju sirovu brokulu na komadiće. Pomiješajte sve zajedno. Keramičke posudice promjera 10 cm (ili jednu veću!)premažite maslinovim uljem pa rasporedite smjesu u obje posude. Rajčice narežite na manje kriške pa ih posložite u krug na vrh svake tortice, kao na slici. Pecite oko 30 minuta na 190 C dok tortice  ne porumene. Poslužite odmah uz salatu od rige (začinila sam acetom balsamicom i maslinovim uljem).

4 komentara:

Petra Kranjica kaže...

Odlično izgleda. I sviđa mi se kao ideja za ručak za ponijeti.

Zorica Pavlovic kaže...

Obožavam Quinoa i koristim je maksimalno u kuhinji.

Just Cake Girl kaže...

Divno!!

Nevena kaže...

ovo mi je odličan predlog za ručak za poneti na posao. jako kuburim sa tim:)