Dobila sam od none višak bjelanjaka koji su joj ostali pošto je radila pince za Uskrs (ili sirnice jel?!) i eto savršene prilike da isprobam ovu poznatu tortu za beze korama. Ne moram niti reći da me oduševila, baš sam ostala ugodno iznenađena. Imala sam malo problema sa koricama i odljepljivanjem od papira za pečenje, no ništa zato, svakako se isplatilo malo pomučit i "zezat" s time. ;)
Radila sam tortu po Andreinom receptu sa bloga Voće i povrće, i napravila sam samo neke sitne izmjene.
Šećer sam zamjenila Alnaturinim neprerađenim šećerom od trske, 100 g lješnjaka sam popržila u pećnici 10 minuta na 170 stupnjeva i zatim ih u čistoj krpi ogulila od kore, lako se skida. Zatim sam ih usitnila tako što sam ih tukla sa batom za meso, također pod pamučnom kuhinjskom krpom. 100 g čokolade sam otopila na pari i malo ohladila. Beze korice sam premazala sa otopljenom čokoladom, zatim posipala prženim lješnjacima, prekrila tučenim slatkim vrhnjem i polovicom šumskog odmrznutog voća. Zatim prekrila drugom beze koricom, ponovila postupak slaganja i to je to.
Mislim da ću ove tortu ubuduće raditi za kakve rođendane jer je stvarno savršena.
Hvala Andrei na receptu. :)
Broj komentara: 15:
Baš mi je drago da si je probala i da ti se sviđa. I mene je oduševila, većina nas na forumu (tamo smo svi čoporativno radili Pavlovu) smo se u početku bojali da je to preslatko. Međutim, ugodno smo se iznenadili, kore jesu slatke ali u kombinaciji s voćem je baš divna. :)
Jedino mi je žao što si imala problema s korama, ja sam namastila dodatno papir za pečenje i odvojila ih bez problema.
Inače pavlova ti je ispala savršeno i jako mi se sviđaju sve tvoje intervencije u receptu. :)
A fotkice su ti savršene, posebno su me oduševile vilice. Prekrasne su! Ja bi takve. :)
Andrea, hvala..:)
ove viljuškice su stare negdje 25 godina, mama ih dobila na dar kad se udavala, već su skroz izlizane, ali meni su isto baš takve posebne, malo sa retro starisnkim štihom.. :)) što se tiče Pavlove sljedeći put ću namastiti onda papir pa se nadam da neće biti problema sa beze koricama :D a što se tiče okusa, baš sve savršeno, slatke korice u kontrastu sa neutralnim tučenim vrhnjem i kiselkastim šumskim voćem.. :D
ovo izgleda ocaravajuce.:) krasna kombinacija.
pavlova je jako popularna u australiji i gotovo ni jedan bbq (koji je najcesci nacin okupljanja bilo mladih bilo starijih australaca) ne prode bez ove poslastice.:) meni jest pomalo slatka ali to je dobro jer ne mozes strusiti pola kolaca odjednom.:)
kvragu, morat ću i ja pavlovu konačno probati. totalno me mamite vas dvije :D jako mi se sviđa tvoj dodatak prženih lješnjaka, u kombinaciji s čokoladom su doista nezamjenjivi :)
Savrsene fotke,ukus je sigurno bozanstven!
lijepe fotke!
ovo izgleda predivno! ostala sam bez riječi :) vilice su mi isto prelijepe, obožavam starinske stvari :))
Sad sam vidjela i da imaš blog! Fotke su izvrsne, tko može odoljeti macro-modu!
Lijep pozdrav iz Zagreba, veselim se novim postovima!
Odlicna slika, odlicna pavlova!
Meni je ova tvoja Pavlova čarobna!
Hvala cure na lijepim komentarima i drago mi je da vam se sviđa moja Pavlova!! već smišljam nove okuse Pavlove jer me oduševila i jer je lagana, voće i slatko vrhnje ipak neutraliziraju tu slatkoću puslaste korice! :D
Izgleda predobro !! bez obzira na probleme oko odljepljivanja korica tortu si izvrsno napravila, meni se čini savršena. Čak da joj mogu i okus osjetiti ovako preko slike :) . Slikice su mi prekrasne, divna prezentacija !
Hvala najljepša Branka! :))
Ovo je prava delicija Ebba!
Hvala Majo! :))
Objavi komentar