20. siječnja 2009.

Mediteranski medenjaci - 2. dio

Na redu su još jedni medenjaci. :D
Nazvala sam ih mediteranskim medenjacima jer sam koristila mješavinu maslinovog i biljnog ulja, te punjenje od rogača i smokve, nakon čega je cijela kuća poprimila mediteranski miris. :)

A ako volite one fine Mavrovićeve Irokez keksiće koje možete kupiti u trgovinama na odjelu zdrave hrane, onda će vam i ovo biti fino. ;)

Slijedi recept:

3 šalice brašna
pola šalice meda
pola šalice mješavine maslinovog i biljnog ulja (možete staviti i samo maslinovo)
4 žlice maslaca
pola žličice soli
naribana limuniva korica
1 žlica rakije
1 žlica sjemenki sezama
1 žlica sjemenki lana
3 klinčića
štapić cimeta
1 žlica praška za pecivo

Punjenje:
mljevenog rogača
džema od smokve
Postupak pripreme:

Zagrijte ulje i med na laganoj vatri tek toliko da se može pomješati.

Sve ostale sastojke dobro promješajte te dodajte tekuće sastojke. Izradite tijesto.

Za punjenje: u džem dodajte mljeveni rogač toliko da dobijete gusti namaz i zagrijte ga na laganoj vatri. Pustite da se ohladi.

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, izrežite u okrugle oblike ili u cvjetiće. Na svaki keksić stavite žličicu namaza od rogača i smokve i preklopite sa drugim keksićem. Posložite na pek papir i pecite 10-15 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.

Presjek
Dobar tek!