3. veljače 2009.

Čokoladni džem s cimetom

Ovaj divan recept pronašla sam na Medihinom blogu na stranici od Coolinarike. Već se mjesecima spremam napraviti ga, međutim kondenzirano mlijeko i nije baš lako nabaviti kod nas. Uspjela sam ga nabaviti u Italiji, pod nazivom "latte concentrato". Pakiran je u limenci, u 2 varijante, zašećeren i bez šećera. A ukoliko ga ne možete nabaviti, nekoliko domaćih recepata se nalazi na stranicama Coolinarike.

Uglavnom, kada sam napokon nabavila to mlijeko, smješala sam sve namirnice navedene u receptu, i zatim kuhala i mješala i mješala na laganoj vatri...
...i već je polako postajalo naporno to mješanje jer nikako da se zgusne ;)..ali isplatilo se. :D Budući da nisam imala termometar za provjeru temperature, poslušala sam Medihin štos sa kuhačom. Kad je kapljica džema visjela u zraku, bio je gotov.

I tako je moj čokoladni džem bio za otprilike sat vremena spreman za konzumiranje, gust i fine marmeladne teksture da nema nimalo sumnje da se radi o pravom pravcatom džemu ;) ma štogod netko tvrdio... To ipak nije klasični namaz tipa Eurokrem!
Ovaj podsjeća na čokoladne kreme kojom pune kupovne brioše tipa 7 Days...ili možda na čokoladni karamel puding.
Jedina izmjena koju sam napravila u receptu je začin. Nisam imala med od naranče, pa je cimet dobio ulogu začina tako što sam ga dodala na samom kraju. Ipak mislim da bi korica naranče i med od naranče bili najbolji izbor.

Za kraj, toplo preporučam da isprobate ovaj recept, meni se toliko svidio da sam ga morala upakirati....zaslužio je! ;)


Broj komentara: 11:

Maja Babić kaže...

Uh, sto ovo dobro izgleda... Moracu da se potrudim da nadjem kondenzovano mleko. Hvala za post, ja ovo nisam ni primetila kod Medi.

Pozdravi!

Monika kaže...

wow...predobro izgleda! a to kondenzirano mlijeko i mene muči...nigdje ga nema :(

studena kaže...

Iako nisam ljubitelj džemova jer su u principu preslatki (za moj ukus), kad si spomenula punjenje za brioše probudila se glad :)

Osim toga tako si ih profesionalno upakirala da me zaista vuče želja da i ja smjestim jednu ovakvu teglicu na moju policu :)

JA U KUHINJI... kaže...

mmmmmm...ovo mi bas fenomenalno izgleda... predobro i predivno... tek sad zabelezila recept i stavila ga na cekanje...:)

Nevena Buljan kaže...

:DDD
Hvala...baš mi je drago da vam se sviđa! a kondenzirano mlijeko stvarno šteta da ga nema za kupiti kod nas, trebat ćemo ga onda napraviti sami, i to veće zalihe, jer ima puno predobrih recepata s tim mlijekom ;)

nlo kaže...

ovo ti je extra!

Nina kaže...

ma ovo je stvarno prekrasno, odmah bi to jela, a prekrasno si upakirala, svaka čast

Dragana Pušica - Moje Grne blog kaže...

ja bih sad tako ovo probala.... ahhhhh

Вера kaže...

Savrseno upakovano!to se mora probati!

Nevena Buljan kaže...

Hehe..hvala!!..evo šaljem vam svakom pomalo..valjda će biti dosta..;))) zaboravih napomenuti da bi ovo bilo savršeno punjenje za neke praline. B-)

Nikki kaže...

Deluje jako ukusno, a narocito primamljivo u kombinaciji kao punjenje za praline (ja nesto pocinjem da eksperimentisem sa pravljenjem cokoladnih bonbona pa bas ovih dana trazim recepte za punjenja..)