16. travnja 2013.

Proljetna salata - riga, pir, dimljeni škripavac, kurkuma, grožđice...


Salata koju sam složila u 10-ak minuta, usput potrošila ostatke povrća iz hladnjaka i baš se zdravo nahranila. Grožđice sam dodala iz razloga što se baš lijepo slažu uz slani dimljeni škripavac i ljutu rigu, ako ne volite takve kombinacije slatko-slano, slobodno ih izostavite.. Da sam imala šparoge, njih bi sigurno dodala, blančirane ili sirove.. :-)

Bacam se dalje na učenje, a vi uživajte uz ovaj recept u ovim toplim proljetnim danima, suncu i obilju voća i povrća koji se nude trenutno na tržnicama. :-).

Sastojci

šalica kuhanog pira
2 šalice rige
5 cvjetova sirove brokule, narezane na komadiće
2 žlice popečenih sjemenki suncokreta (na suho ih peći na tavi dok malo ne posmeđe, pazit da ne zagore)
100 g dimljenog škripavca na kockice (može i obični škripavac)
1/2 šalice listova bosiljka
1 žlica grožđica
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
40 g parmezana na listiće
korica 1 bio limuna

Za dressing:
1/2 žličice kurkume u prahu
1/3 žličice svježe mljevenog papra
1 žličica dijonskog senfa
prstohvat soli
2 žlice limunovog soka
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Sastojke za dressing dobro umutite. Sve sastojke za salatu prelijte dressingom i pomiješajte dobro sve zajedno. Odmah poslužite.


Broj komentara: 6:

mateja kaže...

krasna salata ;)

Anja kaže...

Uh škripavac, divota!

Ja u kuhinji... kaže...

Super salatica!

Tamara kaže...

obožavam ovakve kombinacije, stvarno super salatica!

Nevena Buljan kaže...

Hvala drage moje, drago mi je da vam se sviđa! :)

Marinica kaže...

Koja fina salatica :)