29. ožujka 2012.

Atmospheric "Pričaj mi" + zobeni keksi sa suhim voćem

Vrijeme je za jednu najavu i recept za fine zobene kekse.
Već skoro 2 godine pjevam u riječkoj grupi Atmospheric. Kao što su neki od vas mogli vidjeti i objave na facebook-u, prije  nekoliko tjedana izašao je novi, 3. album Atmospherica pod nazivom "Pričaj mi". :-)
                                                                        Photo by Viktor Pravdica
Album je dostupan u svim prodavaonicama Croatia Recordsa, a neke od spotova pjesama sa ovog albuma imali ste prilike vidjeti na youtube-u.

A sad, najava vezana uz sutrašnji koncert

*****U petak, 30.03.2012., u 21h, Atmospheric će održati koncert - promociju albuma, u prekrasnom riječkom baru "Cukar i kafe", a posebno iznenađenje biti će i nešto za prigristi iz Ebbine kuhinje, tj. "by Ebba's cuisine".*****

Naravno, svi su pozvani, a ulaz je slobodan! :)
U subotu nas također možete poslušati na Trsatskoj gradini u Rijeci, u sklopu svjetske dobrovoljne akcije "Sat za planet Zemlju 2012", gdje ćemo održati polusatni koncert sa početkom u 20 i 30h.
Ovdje se nalazi naša facebook stranica, a ovdje My space stranica gdje možete poslušati i neke od starih i novih pjesama.

S glazbe prelazim na hranu. :)
Za danas sam vam priredila recept za fenomenalne zobene kekse koje sam radila pred malo. Recept je iz knjige "Regali golosi, ricette per tutto l'anno"  autorice Sigrid Verbert, iako sam recept na kraju nešto izmijenila po svom ukusu. Moram još napomenuti, oduševljena sam po ne znam koji put ovom knjigom i receptom, pa ako razumijete talijanski ili francuski jezik toplo preporučam da si nabavite ovu knjigu. Autorica je Belgijanka, a živi u Italiji, pa je stoga knjiga izdana i na francuskom jeziku..
Za cca 30 keksića treba vam:
160 g crnog pšeničnog brašna
150 g zobenih pahuljica
prstohvat soli
40 g fruktoze (ili 100 g običnog šećera)
1/2 žličice praška za pecivo
100 g sušenih marelica ili drugog suhog voća po želji (ja sam stavila kombinaciju brusnica i smokava)
1 jaje
170 g maslaca
1 žlica ekstrakta od vanilije

1. Maslac na sobnoj temperaturi, jaje, ekstakt vanilije i šećer umutite da se svi sastojci ravnomjerno povežu. 
2. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i zobene pahuljice, dodajte suho voće na manje komadiće te zatim pomiješajte sve sastojke da dobijete homogenu smjesu.
3. Lim obložite papirom za pečenje te hrpice smjese uzimajte žlicom, posložite ih na lim, ali da budu malo razmaknuti jer će se tokom pečenja raširiti. Poravnajte hrpice  mokrom žlicom.
4.Pecite kekse u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 st. C oko 10-15 minuta dok krajnji rubovi keksa blago ne porumene.

Broj komentara: 17:

maslinka kaže...

Joj što nisam bliže da vas i uživo čujem! Sve najbolje i samo pared :)
Keksići su fenomenalni, a fotke... ma savršene :)

Snježa kaže...

Ajme meni koje slike!? Ma famozne su, draga moja! I keksići, to se podrazumjeva!
Puno uspjeha vam želim s novim albumom!

Tamara kaže...

Nevenić, keksi su ti krasni!
A za album znam i još jednom ti od srca čestitam i želim vam uspjeh! Da sam vam bliže, svakako bih došla. Svima koji dođu na promociji zavidim, osim društva i muzike i na hrani iz tvoje kuhinje u kojoj će uživati :)

Dunja kaže...

Draga Nevenna, čestitke za treći album i puno uspjeha na promociji i na Gradini, sigurno će biti prekrasno i puno dobrih vibracija. Keksići famozni, fotke žive.

jubistacha kaže...

Čestitam. Vidjela sam najavu za album na CMC-u.

Nevena kaže...

Čestitam! Puno sreće sa novim albumom!
Omot je jako interesting, super!
Fotke divne, kao uvek. Keksi primamljivi baš!

Just Cake Girl kaže...

Čestitke sa novim albumom! Da sam bliže definitivno bi vad došla pogledati! :) p.s. - divni keksići :)

Gaga kaže...

Slažem se sa svima koji su rekli da bi došli na promociju, i ja sam jedna od njih, ali si stvarno daleko. :( Preslušala sam par pesmica i baš su onako po mom ukusu. Želim ti puno uspeha na tom polju. A na ovom kulinarskom ti ne treba podrška, ti to radim fenomenalno!

Maja kaže...

Draga, čestitam vam na albumu i pjesmama, želim vam svima punos reće ;) Znaš da sam bliže da bih navratila :)
Kolačići izgledaju divno i zdravo. Fotke su fantastične :)

Branka - byB kaže...

Bravo Nevena ! Čestitam na novom albumu i želim vam puno uspjeha i zadovoljstva dalje ! Vjerujem da je na promociji bilo prekrasno i drago mi je da je i Ebbina kuhinja tamo imala svoje mjesto.
Keksići su ti super, bilježim i pravim ih !

Cinnamon and Thyme kaže...

Čestitam za album! :) Idem proveriti vašu muziku!

A keksiči izgledaju fantastično!! Fotke prelepe!

moonea kaže...

Meni se jako sviđa glazba koju radite..i već sma ti svašta na tu temu pisala na facebooku pa se neću ponavljati :))

Ovi keksići izgledaju divno! Hrskavo i nekako...hranjivo, zasitno! Imam osjećaj da ti je sasvim dovoljno ako pojedeš jednog :)

Fotografije su tako nekako tople, domaće...kao da čujem kako krcka vatra u kaminu negdje pored :)

anngelpie kaže...

...od sveg srca čestitam na novom albumu...i želim puno uspjeha...bilo bi jako lijepo kad bi vas mogla i čuti... :))
...keksići su savršeni...fotografije fantastične...
...lijep pozdrav... :)

Lady Boheme kaže...

una bellissima ricetta!!!!


http://hiperica.blogspot.it/

Nevena Buljan kaže...

Hvala svima!! :-)))
@Lady Boheme: grazie! :)

Nevena Buljan kaže...

Hvala svima!! :-)))
@Lady Boheme: grazie! :)

Slatka recenzija kaže...

Fantastičan recept! Ja sam pravio zobene keksiće sa komadićima tamne čokolade i super su mi ispali. :)
Probat ću jednom prilikom i ovaj recept :))