18. srpnja 2014.

Konoba Nebuloza

Podno riječkih Trsatskih stuba, sa pogledom na Rječinu, nalazi se jedno od meni u posljednje vrijeme najsimpatičnijih mjesta u Rijeci - konoba Nebuloza.
Mjesto gdje ćete doći pojesti nešto fino, domaće, zdravo, sezonsko, svježe i iznimno ukusno. Šef kuhinje, Siniša Kontić Draščić čini sve kako bi zaintrigirao i iznenadio gosta i ponudio mu nešto novo, ili nešto domaće u novom ruhu, ali prije svega kvalitetno, svježe i lijepo prezentirano na tanjuru. :)
                                                     Juneći carpaccio punjen vrganjima
Sva jela koja priprema su veoma inovativna, zanimljiva i pršte bojama i vedrinom. Ne kaže se uzalud da su jela koja pripremaju kuhari, ponekad poput savršenog umjetničkog djela, slike ili ulja na platnu. Sudeći po fotografijama i onome što sam imala prilike probati, za mene ovakva jela predstavljaju umjetnost na tanjuru.  :)
                                                             Miješani riblji carpaccio
Konoba Nebuloza jedno je od riječkih restorana koji dokazuje kako se sa malo mašte, kreativnosti, razmišljanja i puno znatiželje i želje za učenjem novoga, mogu kreirati vrhunska jela sa namirnicama koje su nam svima dostupne. :)
                    Rižoto od blitve, kozice na žaru, čips od parmezana i pjena od cikle
Zahvaljujući svom lamentiranju na facebook stranici o riječkoj gastro ponudi, obzirom na obilje i dostupnost svježeg povrća, voća, tržnice i naročito svježe ribe, i zahvaljujući prijedlogu jednog od čitatelja da trebam posjetiti konobu Nebuloza, otišla sam izvidjeti situaciju i probati što nude.
I znate što? Ostala sam o č a r a n a. :)
                                 File oslića sa krustom, rajčicom i origanom
I navratila sam još nekoliko puta sa društvom, i oduševila se okusom svih jela i samom prezentacijom koja je prekrasna i usklađena.
                           Puretina na žaru sa 2 hladna umaka, od parmezana, kadulje i rajčice
U svim jelima, svaka namirnica dolazi do izražaja, svakoj namirnici se pridaje važnost, pristupa se sa velikom pažnjom i tehnikom obrade koja samo još više naglašava njen okus.
  
Čips od cikle i celera, prženo povrće, riga
                                        Juneći odrezak sa kremom od cvjetače, poriluk sa gljivama                        
Deserti su posebna priča.
Ono što svakako preporučam je fantastično izbalansiran ganache od čokolade sa gelom od naranče na gornjoj fotografiji, zatim semifreddo od lavande sa smokvama u prošeku - divan aromatični desert,
te savršenu pannacottu sa zelenom jabukom čija kiselina dodatno osvježava cijelu kombinaciju.
Tu je još i divan dekonstruirani tiramisu sa šumskim voćem! :)
Da ne duljim, uživajte u slikama i neka slike govore same za sebe. Meni preostaje ponovno se vratiti i isprobati sva preostala jela. :)
U svakom slučaju, ako vas put nanese u Rijeku i poželite pojesti prije svega nešto ukusno, zdravo i kvalitetno,  zaputite se u konobu Nebuloza. Osim fantastične hrane i odličnog izbora domaćih vina, dočekati će vas i vrlo ljubazno i uvijek nasmijano osoblje, prekrasan pogled na Rječinu te prije svega pozitivna energija i otvorenost, a to je ono što uvijek tražimo!

                                                        Crni rižoto sa sipom, čips od parmezana
                                               Kus kus, inćuni na ražnjiću, salsa od rajčice i motra

Dodatne informacije i kontakt:
facebook stranica:  https://www.facebook.com/KonobaNebuloza?fref=ts
web: www.konobanebuloza.com

4 komentara:

Pamela kaže...

Sve mi izgleda savršeno, sočno, oči su mi gladne!

Nevena Buljan kaže...

@Pamela: baš mi je drago da ti se sviđa!! ako posjetiš Rijeku, obavezno svrati :)

dvi ribe dva kumpira kaže...

Savršenstvo !!!!

Unknown kaže...

Srce mi je bilo slomljeno Nikada ne vjerujem da ću ponovno vratiti svog bivšeg dok dr. LOVE ne dovede svog bivšeg u roku od 24 sata s moćnom ljubavnom čarolijom. Pouzdan je za pozitivan rezultat, a kontaktirajte čarobnjaka za ljubavnu čaroliju na e-mail: { p l a c e o f s o l u t i o n @ y a h o o .c o m } ili whatsapp na + 1 443 281 3404