Rižot od cikle sa bloga Voće i povrće vratio me unatrag nekoliko godina kada sam posjetila Ženevu. Naime, tamo sam prvi put pripremila i probala rižoto od cikle. Na stražnjoj strani pakiranja kupovne kuhane cikle bio je ispisan i recept. Bio je nešto drugačiji od Andreinog, u sastojcima su bili navedeni i vrhnje za kuhanje te "Crème fraîche", inačica našeg punomasnog kiselog vrhnja ili milerama (Crème fraîche je dosta gust u odnosu na naše kiselo vrhnje, a mene podsjeća i na mascarpone). "Ženevski" famozni rižot od cikle mi se toliko urezao u pamćenje da sam ga i sama ovih dana planirala napraviti.
Kad je Andrea jučer objavila recept, odmah sam ga odlučila pripremiti. :)
Slijedila sam skroz njen recept, jedino sam kozji sir zamijenila običnim parmezanom i na kraju žlicom mascarpone sira po porciji. Umjesto bijelog stavila sam crno vino koje mi je bilo pri ruci, te na kraju dodala malo sjeckanog peršina. Mislim da bi i kiselo vrhnje bilo odličan dodatak.
Rižoto je zaista genijalan i hvala Andrei! :)
Za recept, "skočite" do bloga Voće i povrće, a moja preporuka da što prije probate ovaj rižot, jer čak i ako ne ljubite ciklu, možda ćete je napokon zavoljeti. ;)
Broj komentara: 16:
Stvarno je krasan,svidja mi see dodatak mascarponea
Zanimljivo jelo, kombinacija koju nisam probala do sada, i divne fotogradije kao uvek :)
Ovo cu morati probati za vikend.Obozavam rizoto i ciklu ,mora biti jako dobro.
i kod tebe jako lijep i kremozan.
E fotografije su stvarno za padanje u nesvest :) Sviđa mi se pastelna nota :) Rižoto sam već videla i zacrtala da ako me on ne natera da zavolim cveklu onda ništa neće :)
I mene je na prvu oduševio Andrein recept. Tvoje fotke i prezentacija su očaravajuće. Bravo Nevena!
Samo da ti kazem da je i moja baka imala ovaj servis i da je cijeli ulaz mirisao na caj koji je cekao u postanskom pretincu :-)) hvala hvala!!!
Bože kako vi znate slikati običan rižoto da izgleda svetski. Ja kad škljocnem to izgleda kao jedan bedan sutlijaš. Ovo mi je na to do listi! Očaravajuća boja.
ajme koje boje!!rižoto obožavam i vrlo često zbog kremoznosti dodajem mascarpone. vilica me ubola u oko!!prekrasna je
Draga Nevena jako mi je drago da ti se rižot svidio i hvala ti što si ga ovako brzo isprobala. Zbilja me oduševila tvoja izvedba i fotografije, zbilja izgleda divno. :)
Rekla sam ti već, kad sam ga kuhala ti si mi pala na pamet i bila sam uvjerena da je ovo nešto što bi se tebi svidjelo.
Drago mi je da sam bila u pravu. :)
Svidja mi se ovaj novi retro stih na tvojim zadnjim fotkma. Bravo :)
Jako zanimljivo, nisam ranije vidjela, a slike su krasne
Fotke su genijalne, rižoto sam već pohvalila kod Andree.
Odlično Nevena ! Mislim da niti ja neću čekati dugo da pripremim ovaj rižot, Andrein recept je super, a sviđa mi se i tvoj dodatak mascarponea. Prezentacija i fotkice su ti prekrasne !!
Ovo je prekrasno! Prekrasno! :)
Hvala najljepša svima na komentarima! :)
@Lusitania: znaš kako mi je drago za čaj!! :)
Objavi komentar