1. veljače 2012.

Linguini u pikantnom umaku od rajčice i piletine

 Ovo je jedno od onih jela čija priprema traje 20-ak minuta, ako ne i manje. Ništa spektakularno, ali vrlo ukusno i praktično kad vam se žuri, ili kad doslovce umirete od gladi i nemate vremena za previše petljanja po kuhinji. Ma zapravo sam poprilično sigurna da ste već pripremali slična jela.
Od tjestenine možete koristiti onu koja vam najviše odgovara ili koju imate pri ruci.
Jednom prilikom sam radila pikantni umak od rajčice i piletine sa sušenim marelicama i đumbirom i toliko nam se svidio da ga od tada često pripremam u raznim kombinacijama. Obožavamo ga, pogotovo u kombinaciji sa basmati rižom. Upravo taj umak mi je poslužio kao inspiracija u ovom jelu.

Sastojci za 2 osobe
200 g tjestenine linguini (ili npr. tagliatelle)
2 manja komada pilećih prsa
3 žlice maslinovog ulja
4 češnja češnjaka
1 luk
5 komada sušenih marelica, prethodno namočene 1 h u vodi
1/2 žličice curry-a
1/2 žličice kurkume
1 žličica meda
1 žličica naribanog svježeg đumbira
400 g passate (umaka od rajčice)
po želji:
peršin, na sitno narezani,1 manja vezica
svježe mljeveni crni papar
svježe naribani parmezan

1. Luk, češnjak, ocijeđene marelice i piletinu narežite na komadiće.
2. Zagrijte maslinovo ulje u posudi na srednjoj vatri dodajte luk, malo soli, curry i kurkumu. Pirjajte nekoliko minuta dok luk ne omekša.
3. Dodajte žličicu meda, piletinu i marelice, nastavite pirjati sve zajedno još oko 5 minuta, smanjite vatru po potrebi.
4. Dodajte passatu te sve kuhajte još 5 minuta, provjerite ako je piletina kuhana.
5. Začinite umak svježe mljevenim paprom.
6. Skuhajte tjesteninu po uputama na pakiranju, ocijedite, promiješajte s umakom, vratite na štednjak na minutu.
7. Primiješajte na kraju sitno narezani peršin te servirajte odmah.

Broj komentara: 17:

Dilajla kaže...

Uljepšala si blog i baš mi se sviđa.
A ni recept nije loš.

Unknown kaže...

Divne fotografije...I neobican recept, svidja mi se.

Lilly... kaže...

Brzo se priprema, sadrži uobičajene namirnice i još sve ovako ukusno izgleda! Da znaš da sam gladna.... :))

http://angelsdustandfeathers.blogspot.com/

Just Cake Girl kaže...

Divan recept!

Dunja kaže...

Rijetko pravim piletinu, naročito bijelo meso, dosadno mi je, no na ovaj način dala si mu veliku šansu, odlična kombinacija začina i voćnog okusa.

Anonimno kaže...

Recept je stvarno zanimljiv, jako mi se sviđa, a fotografije su kao i uvijek čarobne!

Veliki pozdrav Nevena.

JA U KUHINJI... kaže...

Jako zanimljivo i fino a fotke me po ko zna koji put ostavljaju bez daha!

Mimi kaže...

Ja bas obozavam tvoje fotke!!! Fenomenalne su! :)
Odlicno jelo... Dodatak meda i djumbira... Fino! :)

Monika kaže...

Nevena, ova pašta je fenomenalna! Jako mi se sviđa kombinacija sastojaka, nježna piletina, rajčica, slatke marelice i pikantnost začina. Sjajno. A fotke su vanserijske, svaka čast!

Unknown kaže...

Stvarno su slike savršene. Od svih tjestenina moji najviše vole linguine ali ih teško nabavljam iako je tijesto tijesto. Ili, možda i nije! Umak je neobičan i nesvakidašnji, vjerujem da je izvrstan!

Bite my cake kaže...

Nevena, znaš da sam ja uvijek za tjesteninu. Jako zanimljiva kombinacija sastojaka u ovom receptu, sviša mi se. Fotkice su krasne :)

jubistacha kaže...

Odličan header. Volimo pastu u skoro svim mogućim kombinacijama a najviše zato jer je potrebno max 20 minuta da se jelo zgotovi!

Anonimno kaže...

atmosfera na fotkama je samo dodatno uljepšala ovo rustikalno jelo.. :)

Petra Kranjica kaže...

Krasno izgleda. Obožavam tjesteninu tako da si me ovim kupila.

Petra kaže...

Mmmmm, zvuči primamljivo samo ću te marelice morati više usitniti da skeptični ukućani ne bi radili probleme! ;) Izgleda divno!

Nevena Buljan kaže...

Hvala svima! :)

moonea kaže...

Sad ti meni reci kako ja ovo prije nisam vidjela :)
I još gledam fotke na facebooku i mislim se ''pa zašto nije objavila recept za ovo!?'' :))

Divne, prekrasne fotografije.
Ovaj post ostavlja bez daha, stvarno :)