Enjoy in the recipes!
_______________________________________________________________________________
Obožavam crveni radič. Nije bitno da li se radi o ukusnoj zimskoj salati, tjestenini u umaku od pirjanog crvenog radiča ili o quicheu. Crveni radič ima lijepu crvenu boju što je jasni pokazatelj antioksidanata, a trenutno je u punoj sezoni pa ga se zaista može pripremiti na puno načina. Pripada porodici cikorije i postoji više sorti crvenog radiča, najpoznatije su Verona i Treviso. U ovim receptima sam koristila Verona crveni radič. Uživajte u receptima, slijedeći linkove iznad fotografija!
Buchwheat pasta with radicchio, anchovies and toasted pinenuts / Tjestenina od heljde sa pirjanim crvenim radičem, usoljenim inćunima i tostiranim pinjolima
Rye bruschetta with roasted radicchio, sour cream, cheese & thyme / Krostini od raženog kruha sa pirjanim crvenim radičem, kiselim vrhnjem, sirom i timijanom
Red lentil, carrots and radicchio soup / Juha od crvene leće i mrkve sa pirjanim crvenim radičem
4 komentara:
Svi recepti deluju baš privlačno. Mi smo pre gajili radič u bašti i bio je izuzetno gorak, pa ga niko nije jeo. Tek nedavno sam u stavri shvatila da smo ga gajili na pogrešan način i sada planiram kupiti kesicu semena da opet probam...
Krasni recepti!
Ne znam šta je bolje i inspirativnije. Radić, savršenstvo, često ga služim lagano dinstanog ili s roštilja kao prilog. Sva tri prijedloga su mrak, no prvo bi posegnula za onom brusketicom.
ja sam prije cesto radila trevisana risotto. ovi tvoji recepti izgledaju jako zanimljivo!
Objavi komentar