1. veljače 2014.

Radicchio recipes / Jela sa crvenim radičem

I adore radicchio, it doesn't matter if it's in a salad, or cooked and served with some fresh pasta, or.. maybe baked in a delicious quiche. I love it's deep red color, it's full of antioxidants and it's in season. Radicchio belongs to chicory family and there are many varieties. I used the Verona variety which is similar in shape to butter lettuce.
Enjoy in the recipes!
_______________________________________________________________________________
Obožavam crveni radič. Nije bitno da li se radi o ukusnoj zimskoj salati, tjestenini u umaku od pirjanog crvenog radiča ili o quicheu. Crveni radič ima lijepu crvenu boju što je jasni pokazatelj antioksidanata, a trenutno je u punoj sezoni pa ga se zaista može pripremiti na puno načina. Pripada porodici cikorije i postoji više sorti crvenog radiča, najpoznatije su Verona i Treviso. U ovim receptima sam koristila Verona crveni radič. Uživajte u receptima, slijedeći linkove iznad fotografija!

Buchwheat pasta with radicchio, anchovies and toasted pinenuts / Tjestenina od heljde sa pirjanim crvenim radičem, usoljenim inćunima i tostiranim pinjolima


Rye bruschetta with roasted radicchio, sour cream, cheese & thyme / Krostini od raženog kruha sa pirjanim crvenim radičem, kiselim vrhnjem, sirom i timijanom









Red lentil, carrots and radicchio soup / Juha od crvene leće i mrkve sa pirjanim crvenim radičem

4 komentara:

Miki kaže...

Svi recepti deluju baš privlačno. Mi smo pre gajili radič u bašti i bio je izuzetno gorak, pa ga niko nije jeo. Tek nedavno sam u stavri shvatila da smo ga gajili na pogrešan način i sada planiram kupiti kesicu semena da opet probam...

Petra Kranjica kaže...

Krasni recepti!

Dunja kaže...

Ne znam šta je bolje i inspirativnije. Radić, savršenstvo, često ga služim lagano dinstanog ili s roštilja kao prilog. Sva tri prijedloga su mrak, no prvo bi posegnula za onom brusketicom.

danijela kaže...

ja sam prije cesto radila trevisana risotto. ovi tvoji recepti izgledaju jako zanimljivo!