Odlučila nsam na prvi dan ove nove godine podijeliti sa vama krasan recept za domaće grissine, ali u kombinaciji sa usoljenim inćunima i peršinom. Toliko su me oduševili da sam ih već nekoliko puta napravila. Nisam neki ljubitelj kupovnih grissina, zapravo, nakon izrade domaćih više mi ne pada na pamet kupovati ih.
Za otprilike 50-ak velikih grissina:
300 g polubijelog pšeničnog brašna
200 g integralnog cjelovitog brašna
300 g tople vode
5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
20 g svježeg kvasca
1 žličica soli
+ 1 vezica peršina
8 usoljenih inćuna iz ulja
1 češanj češnjaka
+ ekstradjevičansko maslinovo ulje
pšenična krupica
Obje vrste brašna pomiješajte sa solju. Kvasac otopite u 150 g mlake vode, a ostatak vode izmiksajte sa peršinom, 5 žlica maslinovog ulja, inćunima i češnjakom. Sve sastojke pomiješajte sa brašnom te umijesite elastično tijesto. Tijesto podijelite na 2 dijela pa svaki dio razvaljajte na 30 X 20 cm. Premažite svaki pravokutnik tijesta sa maslinovim uljem, a zatim posipajte pšeničnom krupicom. Prekrijte pamučnom krpom ili plastičnom folijom te pustite da se diže 30 minuta.
Pećnicu zagrijte na 190 C.
*Za sad samo ova fotografija nepečenih grissina.. :)
4 komentara:
Odličan receptić za početak nove godine u kojoj ti želim sve najljepše! :)))
Draga Nevena, i tebi sve dobro u novoj godini! Grisini su tako lepi. Kombinacija zvuči divno!
obožavam domaće grissine, fantastično ovi tvoji izgledaju!
fantastični, idu na isprobavanje!!
Objavi komentar