4. ožujka 2009.

Kuglice od piletine

Ovaj recept sam pronašla u jednom prastarom broju Elle-a. U biti vrlo je jednostavan, kuglice su brzo gotove, ukusne su, i sa orijentalnim štihom.
U original receptu koristi se pureće meso, nisam ga imala pa sam ga zamjenila piletinom.
Ovo je ujedno i moje sudjelovanje u igri Ajme koliko nas je! čiji je ovomjesečni domaćin Branka sa bloga Dvi ribe, dva krumpira. Namirnicu koju trebamo iskoristiti u nekom od recepata je crvena ljuta paprika. Ja sam se odlučila za mljevenu crvenu papriku kojom sam začinila pileće kuglice.

Za recept potrebno je:
300 g mljevenih pilećih ili purećih prsa
1 luk
pola žličice mljevene crvene paprike
pola žličice curry-a
sol (može i tamari sos umjesto soli)
svježe mljeveni papar
1 žlica maslinovog ulja
malo krušnih mrvica

Piletinu sameljite ručno (koristila sam štapni mikser) ukoliko nije već samljevena. Luk nasjeckajte na vrlo sitno, dodajte piletini, zatim dodajte začine i maslinovo ulje. Sve dobro izmješajte, oblikujte kuglice. Ako je smjesa premekana dodajte malo krušnih mrvica. Pecite u pećnici na 210 Celzijevih stupnjeva 15 minuta. Poslužite uz umak od jogurta (u jogurt dodati malo curry-a i limunovog soka) ili uz kuhanu rižu. Dobar tek!


Broj komentara: 8:

Dragana Pušica - Moje Grne blog kaže...

baš izgledaju primamljivo, ja kao ljubitelj piletine moram ovo da isprobam.... naravno samo bez onog ljutog :)

Nevena Buljan kaže...

hvala..ma ne ne..ja sam stavila onu slatku crvenu mljevenu papriku ;)
:D

Nina kaže...

kuglice mi izgledaju veoma privlačno, piletina mi odgovara u svakom obliku pa sam sigurna da bi mi i ovako bila odlična

Maja Babić kaže...

Bas dobro izgledaju! Ineteresantna ideja.

Monika kaže...

baš dobro izgledaju ove kuglice :)

Nada kaže...

Jako dobro izgledaju ove kuglice...a ni u okus ne sumnjam...

Nale Coolinarija kaže...

Jako fino. Ovo nam je bio fin ruckic prosle nedelje i onako, na brzinu, dobro i ukusno. Sve pohvale.:)

Nale Coolinarija kaže...

Jako fino. Ovo nam je bio fin ruckic prosle nedelje i onako, na brzinu, dobro i ukusno. Sve pohvale.:)