tag:blogger.com,1999:blog-7685790346930367358.post9213259157197219427..comments2023-12-24T00:36:45.300-08:00Comments on Ebba's cuisine: Čokoladni tartufi - champagne truffles i tartufi od bijele čokolade sa limoncellom i agrumimaNevena Buljanhttp://www.blogger.com/profile/04423359164647465172noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-7685790346930367358.post-32882062238730471272012-12-08T13:55:54.289-08:002012-12-08T13:55:54.289-08:00Predivne slike,,ja obozavam cokoladu i sve vezano ...Predivne slike,,ja obozavam cokoladu i sve vezano za nju :) spremam ovaj recept za champagne tartufe i biti ce isprobani svakako :)matejahttps://www.blogger.com/profile/02786938028532045999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7685790346930367358.post-32468842177596073632011-12-09T02:05:09.735-08:002011-12-09T02:05:09.735-08:00joj, ovi od bijele čokolade i limoncella su presav...joj, ovi od bijele čokolade i limoncella su presavršeni! neću mirno spavati dok ih ne napravim, tako mi svega! btw, sviđa mi se novi layout bloga. jednostavan je i čist.Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7685790346930367358.post-25429897803816676142011-12-08T11:52:05.486-08:002011-12-08T11:52:05.486-08:00Ajme, divni su....ja poludim u takvim trgovinama i...Ajme, divni su....ja poludim u takvim trgovinama i Davor mi uvijhek kaze da se pretvorim u drugu osobu pokraj slatkisa:))) Fenomenalni su, a fotke kao i uvijek savrsene!Sweet Cornerhttps://www.blogger.com/profile/01152107585907185966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7685790346930367358.post-17178253633263451462011-12-08T11:19:51.768-08:002011-12-08T11:19:51.768-08:00ne znam koja kombinacija mi se više sviđa!!ali nek...ne znam koja kombinacija mi se više sviđa!!ali nekako naginjem agrumima.fotke su fantastične!Tamarahttps://www.blogger.com/profile/08818237585491202736noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7685790346930367358.post-73348335985192555482011-12-08T06:19:23.430-08:002011-12-08T06:19:23.430-08:00Predivni su! Jako mi se dopada to sto ih oblozis g...Predivni su! Jako mi se dopada to sto ih oblozis glazurom od cokolade... Bas dobra ideja! :)<br />Pozdrav!Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7685790346930367358.post-80549245751137700302011-12-08T00:58:42.232-08:002011-12-08T00:58:42.232-08:00Prelepi tartufi :)Prelepi tartufi :)Sanja Manasijevichttps://www.blogger.com/profile/12274099250642308532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7685790346930367358.post-78566690789477887642011-12-07T14:08:45.830-08:002011-12-07T14:08:45.830-08:00Ne znam u koju sliku pre da pogledam. Zaista lep i...Ne znam u koju sliku pre da pogledam. Zaista lep izbor, dobri saveti i ideje.Tanja Lekovićhttps://www.blogger.com/profile/18348783754149605640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7685790346930367358.post-29200874336045208052011-12-07T05:24:08.348-08:002011-12-07T05:24:08.348-08:00Fantastično! Tartufe od bijele čokolade sam radila...Fantastično! Tartufe od bijele čokolade sam radila samo jednom, a trebala bi češće, obožavam ih tako da si spremam ovaj tvoj recept. Inače volim kombinaciju čokolade s likerima, a pogotovo tamnu čokoladu s narančom, to mi je utlimate :) Baš sam neki dan radila čokoladne tartufe s cimetom i narančinom koricom-predivno nešto.<br />Ovih dana razmišljam našu domaću medicu iskoristiti za čoko tartufe, a i ti si me potakla ovim svojima.<br />Fotke su ti prelijepeBite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7685790346930367358.post-72964259809279285652011-12-07T04:45:54.737-08:002011-12-07T04:45:54.737-08:00Nevena moja, jako si me obradovala ovim receptom! ...Nevena moja, jako si me obradovala ovim receptom! Ka luda tamanim te sitne okruglice, stalno sam u potrazi ne bi li se na policama dućana pojavile koje nove, no na žalost kod nas ćeš uvijek naći one punjene likerom od višanja i izbor je jako ograničen. Sreća da imamo tebe i ove divne ljepote :) Zavidim ti šta si bila u Švicarskoj :) Sigurna sam da sada opet odeš da bi bila puno više inspirirana i ne bi ti bilo kraja :)<br />Btw, jedina čokolada koja me se dojmila u zadnje vrime je Milka čokolada punjena kremom od pistacija i vanilije. Možda bi se dalo izraditi i tartufe/čok. kuglice na toj bazi :) <br />Što se tiče bijelih čokolada, bojim se da si u pravu. Milka bijela čokolada mi je katastrofa i uvijek se gruda (a nije baš ni bijela). Za glazuru često koristim bijelu čokoladu iz Lidla, u ljubičastom pakiranju.Majahttps://www.blogger.com/profile/13072837464623351994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7685790346930367358.post-23648483458116574272011-12-07T03:12:14.672-08:002011-12-07T03:12:14.672-08:00A baš već par dana razmišljam o ovako nečem da si ...A baš već par dana razmišljam o ovako nečem da si pripremim koncept za jestive poklone, i kad evo ti ga na, ko stvoreno, i da baš nije onako svakidašnje. Ne znam koji mi se više sviđa od ova dva, ma baš su ovako u paru simpa. Fenomenalno Nevena.Dunjahttps://www.blogger.com/profile/00525972987968044855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7685790346930367358.post-375111628885154072011-12-07T01:00:09.254-08:002011-12-07T01:00:09.254-08:00@Petra Kranjica: hvala ti :)) Meni limun više odgo...@Petra Kranjica: hvala ti :)) Meni limun više odgovara u kombinaciji sa bijelom čokoladom, sa tamnom nešto manje, iako nije mi loša tamna sa dodatkom limuna i crnog papra. :)Nevena Buljanhttps://www.blogger.com/profile/04423359164647465172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7685790346930367358.post-25564711594769407892011-12-07T00:57:25.594-08:002011-12-07T00:57:25.594-08:00Jelena: hvala ti :))) Kod nas u Rijeci nema baš ne...Jelena: hvala ti :))) Kod nas u Rijeci nema baš nekog izbora što se tiče čokolatina, Kraševi (samo neki) mogu proć, no meni je to sve preslatko pa više volim napraviti svoju kombinaciju okusa i količinu šećera. Do sad su ovi moji tartufići svih oduševili. I da, osim što uživam u izradi ovakvih delicija, volim ih i pokloniti, ali naravno, kao što sama kažeš, samo onima koji to cijene. :-)Nevena Buljanhttps://www.blogger.com/profile/04423359164647465172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7685790346930367358.post-65277895238012494872011-12-07T00:54:36.396-08:002011-12-07T00:54:36.396-08:00Divni su ti tartufi. Ja sam ukusa kao i Andrea, ob...Divni su ti tartufi. Ja sam ukusa kao i Andrea, obožavam kombinaciju naranča čokolada ali mi limun u kombinaciji baš i ne odgovara. SŠto se tiče Milke u potpunosti se slažem, preslatka je i nije dobra za ganache.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7685790346930367358.post-63536477366643798562011-12-07T00:37:13.788-08:002011-12-07T00:37:13.788-08:00Kod nas postojin nekoliko jako finih čokolaterija ...Kod nas postojin nekoliko jako finih čokolaterija sa divnom ponudom čokoladica, doduše po paprenim cenama. Oni prodaju i čokoladu na meru. Odseku onako predivno, sa jedne velike table, tj. džinovske table. <br /><br />Nekoliko čokoladica lepo zapakovanih u sjajan poklon ali onima koji zanju to da cene. Divne su mii ove kombinacije koje si napravila, a za ovaj liker nisam čula. Dobroo je samo što se više čokolada ne poistovećuje sa MIlkom i što bar ima nekog izbora.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7685790346930367358.post-89915081040470056272011-12-07T00:14:36.366-08:002011-12-07T00:14:36.366-08:00Hvala ti Andrea :) Što se tiče bijele čokolade, nj...Hvala ti Andrea :) Što se tiče bijele čokolade, nje u ganache trewba staviti nešto više, tako sam često nailazila u receptima, nikad nije isti omjer slatkog vrhnja i bijele čokolade :) samo žao mi je da kod nas nema nekog izbora što se tiče bijele čokolade. ja znam za Milku(koja mi je preslatka i u pirncipu mi ne valja), Alnatura bijela (koja pak ima onaj crisp) i bijela Vivani koja mi je ujedno i najbolja i kvalitetna, a preskupa da bih je stalno kupovala. :)Nevena Buljanhttps://www.blogger.com/profile/04423359164647465172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7685790346930367358.post-51279833571068486892011-12-06T23:10:23.007-08:002011-12-06T23:10:23.007-08:00Uf i ja obožavam kombinacije čokolade i alkohola i...Uf i ja obožavam kombinacije čokolade i alkohola i imam isti problem kad ulazim u takve specijalizirane dućančiće, naprosto bi sve pokupovala. <br />Inače od citrusno-čokoladnih kombinacija volim samo naranču s tamnom čokoladom. Limun mi baš ne paše, ali ovi tvoji tartufi su mi toliko privlačni da ih moram isprobati. Krasne su fotke, sve od reda. :)<br />Što se tiče ganachea od bijele čokolade skužila sam da i tu treba jako paziti na kvalitetu čokolade. Recimo od bijele milke nikako ne mogu dobiti ganache, ona mi uvijek ostane tekuća. Treba baš kupovati kavalitetniju čoksicu za ovakve delicije.Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.com