30. travnja 2012.

Dobitnici darivanja i zapečene tikvice

Kao što sam i obećala, vrijeme je za objavu sretnih dobitnika darivanja iz prošlog posta.
Dobitnike sam izvukla pomoću stranice random.org, a to su sljedeći brojevi:
17 - Slađa
  4 - What's for dessert?
24 - Cinnamon&thyme

Čestitam izvučenim dobitnicama! Nadam se da ćete uživati i u glazbi i u knjizi sa receptima! :-)
Molim također navedene dobitnice da mi pošalju svoje adrese na moj e-mail: nevena_buljan@yahoo.co.uk, kako bi im mogla što prije proslijediti nagrade!

A za danas vam predstavljam jedan od recepata koje sam radila za vikend.
Bilo je toplo, sunčano, zeleno, inspirirajuće i samim tim idealno za fotografiranje vani. To sam jedva dočekala. Kroz koji dan stiže i ostatak recepata sa slika! Uživajte:)

Zapečene tikvice punjene mozzarellom i jabukom
za 4 osobe

2 veće tikvice
1 velika jabuka, kiselkastije sorte
100 g mozzarelle
sol i svježe mljeveni crni papar
1 žličica listića svježe majčine dušice
2 žlice parmezana
ekstra djevičansko maslinovo ulje 

Svaku tikvicu narežite na 3 djela tako da dobijete stožac. Svaki stožac tikvice izdubite žlicom pažljivo, ali ih nemojte izdubiti skroz do kraja. Meso tikvice koje ste izvadili narežite na komadiće te stavite sa strane, a izdubljene tikvice blago posolite iznutra.
Mozzarellu narežite na komadiće, a jabuku ogulite te ju također narežite na komadiće. Pomiješajte mozzarellu, jabuku i polovicu mesa tikvice koje ste izvadili. Posolite, popaprite po želji, zatim dodajte parmezana, 2 žlice maslinovog ulja i majčinu dušicu, sve dobro promiješajte te tom smjesom napunite tikvice do vrha. Položite ih na lim za pečenje, ili na papir za pečenje, prelijte sa malo maslinovog ulja.
Pećnicu zagrijte na 190 C.  Tikvice pecite oko 25 minuta te poslužite odmah tople.