29. ožujka 2012.

Atmospheric "Pričaj mi" + zobeni keksi sa suhim voćem

Vrijeme je za jednu najavu i recept za fine zobene kekse.
Već skoro 2 godine pjevam u riječkoj grupi Atmospheric. Kao što su neki od vas mogli vidjeti i objave na facebook-u, prije  nekoliko tjedana izašao je novi, 3. album Atmospherica pod nazivom "Pričaj mi". :-)
                                                                        Photo by Viktor Pravdica
Album je dostupan u svim prodavaonicama Croatia Recordsa, a neke od spotova pjesama sa ovog albuma imali ste prilike vidjeti na youtube-u.

A sad, najava vezana uz sutrašnji koncert

*****U petak, 30.03.2012., u 21h, Atmospheric će održati koncert - promociju albuma, u prekrasnom riječkom baru "Cukar i kafe", a posebno iznenađenje biti će i nešto za prigristi iz Ebbine kuhinje, tj. "by Ebba's cuisine".*****

Naravno, svi su pozvani, a ulaz je slobodan! :)
U subotu nas također možete poslušati na Trsatskoj gradini u Rijeci, u sklopu svjetske dobrovoljne akcije "Sat za planet Zemlju 2012", gdje ćemo održati polusatni koncert sa početkom u 20 i 30h.
Ovdje se nalazi naša facebook stranica, a ovdje My space stranica gdje možete poslušati i neke od starih i novih pjesama.

S glazbe prelazim na hranu. :)
Za danas sam vam priredila recept za fenomenalne zobene kekse koje sam radila pred malo. Recept je iz knjige "Regali golosi, ricette per tutto l'anno"  autorice Sigrid Verbert, iako sam recept na kraju nešto izmijenila po svom ukusu. Moram još napomenuti, oduševljena sam po ne znam koji put ovom knjigom i receptom, pa ako razumijete talijanski ili francuski jezik toplo preporučam da si nabavite ovu knjigu. Autorica je Belgijanka, a živi u Italiji, pa je stoga knjiga izdana i na francuskom jeziku..
Za cca 30 keksića treba vam:
160 g crnog pšeničnog brašna
150 g zobenih pahuljica
prstohvat soli
40 g fruktoze (ili 100 g običnog šećera)
1/2 žličice praška za pecivo
100 g sušenih marelica ili drugog suhog voća po želji (ja sam stavila kombinaciju brusnica i smokava)
1 jaje
170 g maslaca
1 žlica ekstrakta od vanilije

1. Maslac na sobnoj temperaturi, jaje, ekstakt vanilije i šećer umutite da se svi sastojci ravnomjerno povežu. 
2. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i zobene pahuljice, dodajte suho voće na manje komadiće te zatim pomiješajte sve sastojke da dobijete homogenu smjesu.
3. Lim obložite papirom za pečenje te hrpice smjese uzimajte žlicom, posložite ih na lim, ali da budu malo razmaknuti jer će se tokom pečenja raširiti. Poravnajte hrpice  mokrom žlicom.
4.Pecite kekse u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 st. C oko 10-15 minuta dok krajnji rubovi keksa blago ne porumene.