3. veljače 2012.

Rižot od cikle (by Voće i povrće) sa mascarponeom

Rižot od cikle sa bloga Voće i povrće vratio me unatrag nekoliko godina kada sam posjetila Ženevu. Naime, tamo sam prvi put pripremila i probala rižoto od cikle. Na stražnjoj strani pakiranja kupovne kuhane cikle bio je ispisan i recept. Bio je nešto drugačiji od Andreinog, u sastojcima su bili navedeni i vrhnje za kuhanje te "Crème fraîche", inačica našeg punomasnog kiselog vrhnja ili milerama (Crème fraîche je dosta gust u odnosu na naše kiselo vrhnje, a mene podsjeća i na mascarpone). "Ženevski" famozni rižot od cikle mi se toliko urezao u pamćenje da sam ga i sama ovih dana planirala napraviti.
Kad je Andrea jučer objavila recept, odmah sam ga odlučila pripremiti. :)
Slijedila sam skroz njen recept, jedino sam kozji sir zamijenila običnim parmezanom i na kraju žlicom mascarpone sira po porciji. Umjesto bijelog stavila sam crno vino koje mi je bilo pri ruci, te na kraju dodala malo sjeckanog peršina. Mislim da bi i kiselo vrhnje bilo odličan dodatak.
Rižoto je zaista genijalan i hvala Andrei! :)
Za recept, "skočite" do bloga Voće i povrće,  a moja preporuka da što prije probate ovaj rižot, jer čak i ako ne ljubite ciklu, možda ćete je napokon zavoljeti. ;)