15. listopada 2010.

Krpice s lisičarkama

Ako ste ljubitelji lisičarki/lisički/lisičica svakako probajte ovo jednostavno, a tako ukusno jelo. Lisičarke su inače blagog okusa u odnosu na druge gljive, a za pripremit ih treba vam doslovce 10-ak minuta. Ako vas zanima nešto više o lisičarkama, pročitajte ovaj članak.

Potrebno je:
tjestenina krpice
lisičarke
sol
svježe mljeveni papar
majčina dušica ili 1 listić svježe kadulje narezane na sasvim sitno
maslinovo ulje ili po želji maslac

1. Lisičarke očistite sa vlažnom krpicom od zemlje (ako su baš jako prljave od zemlje obično ih isperem pod blagim mlazom vode).

2. Začinite ih i pirjajte na malo maslaca ili ulja dok ne uvenu ili/rasporedite ih u vatrostalnu posudu, začinite maslinovim uljem i začinima te ih pecite na 180 stupnjeva 10-ak minuta, dok blago ne uvenu, na ovaj način su još ukusnije!

3. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju te pomiješajte odmah sa pirjanim/pečenim lisičarkama.

4. Dodajte po želji parmezana, kiselog vrhnja, a možete i zapeći u pećnici sa naribanim sirom poput Goude, Emmentalera.
Napomene:

*Izvrsno se slažu sa pirjanim kockicama bundeve/rikulom/kuhanim/pečenim kestenima....pustite mašti na volju!
*Odlično se slažu i sa drugim vrstama gljiva.

I da ne zaboravim..ugodan vam početak ove prekrasne jeseni! ;)