12. travnja 2010.

Moja prva Pavlova - čokoladna Pavlova

Dobila sam od none višak bjelanjaka koji su joj ostali pošto je radila pince za Uskrs (ili sirnice jel?!) i eto savršene prilike da isprobam ovu poznatu tortu za beze korama. Ne moram niti reći da me oduševila, baš sam ostala ugodno iznenađena. Imala sam malo problema sa koricama i odljepljivanjem od papira za pečenje, no ništa zato, svakako se isplatilo malo pomučit i "zezat" s time. ;)

Radila sam tortu po Andreinom receptu sa bloga Voće i povrće, i napravila sam samo neke sitne izmjene.

Šećer sam zamjenila Alnaturinim neprerađenim šećerom od trske, 100 g lješnjaka sam popržila u pećnici 10 minuta na 170 stupnjeva i zatim ih u čistoj krpi ogulila od kore, lako se skida. Zatim sam ih usitnila tako što sam ih tukla sa batom za meso, također pod pamučnom kuhinjskom krpom. 100 g čokolade sam otopila na pari i malo ohladila. Beze korice sam premazala sa otopljenom čokoladom, zatim posipala prženim lješnjacima, prekrila tučenim slatkim vrhnjem i polovicom šumskog odmrznutog voća. Zatim prekrila drugom beze koricom, ponovila postupak slaganja i to je to.
Mislim da ću ove tortu ubuduće raditi za kakve rođendane jer je stvarno savršena.
Hvala Andrei na receptu. :)